Tillman

Tillman GardenTechnology
Tillman GardenTechnology
Tillman GardenTechnology
Tillman GardenTechnology
Tillman GardenTechnology

Biocide TM Artikelnummer: 29801

Omschrijving

Biocide TM is een gebruiksklaar product voor de oppervlaktereiniging van verschillende materialen die door algen en schimmels zijn verontreinigd. Biocide TM werkt chemisch op de verontreinigingen en verwijdert deze van de ondergrond. Door Biocide TM als zure reiniger te laten reageren met kalkhoudende ondergrond zal er een voedingsbodem ontstaan van mineralen die voor algen en mossen een ongunstig leefklimaat vormen. Hierdoor zal de vorming van deze algen en mossen sterk worden vertraagd zodat de behandelde oppervlakken voor langere tijd van een groene aanslag verschoond blijven. Biocide TM is ontwikkeld voor de de professionele gebruiker. Een krachtige reiniger die bij toepassing een professioneel resultaat laat zien. Bij toepassing op grindtegels, betonnen en gebakken bestratingsmaterialen zal het oppervlak in sterke mate worden opgefrist. Vuil verdwijnt en kleuren worden weer helder.

Toepassing

 • Biocide TM wordt ingezet voor het verwijderen van vuil, algen en schimmels van bijvoorbeeld:
 • beton- en morteloppervlakken
 • (metsel-)stenen en pleisterlagen
 • (sier-)straatwerk
 • (houten-)vlonders
 • houten tuinmeubilair enz.
 • Werkwijze

  Voorafgaand aan het opbrengen van Biocide TM het te behandelen oppervlak goed nat maken en verzadigen met water. Dit voorkomt dat opgeloste vuil-, alg- en mosresten dieper in het oppervlak trekken en daardoor moeilijker te verwijderen zijn. Vervolgens Biocide TM opbrengen door gieten, sproeien of kwasten. De Biocide TM 30 minuten tot 1 uur laten intrekken zonder deze te laten opdrogen. Het reinigende effect kan worden versterkt door het met Biocide TM bevochtigde oppervlak met een bezem of borstel te schrobben om zelfs hardnekkig vuil gemakkelijk te verwijderen. Nadat Biocide TM circa 1 uur is ingewerkt het oppervlak goed afspoelen met rijkelijk schoon water. Bij hardnekkige verontreiniging de behandeling herhalen. Zeer poreuze oppervlakken kunnen met een bezem worden behandeld. De impregnerende werking van Biocide TM voorkomt dat zich opnieuw een groene aanslag vormt. Biocide TM kan met water worden verdund in een verhouding van 1 : 3.

  Opmerking

  Het dragen van beschermende kleding en handschoenen is tijdens het verwerken aan te raden. Bij het toepassen van Biocide TM de omringende plantengroei ontzien. Voor gebruik dient u de verdraagzaamheid met de ondergrond en de omgeving op een proefstuk te proberen.