Tillman

Tillman GardenTechnology
Tillman GardenTechnology
Tillman GardenTechnology
Tillman GardenTechnology
Tillman GardenTechnology

Voegengietsysteem TM Artikelnummer: 29710 (Voegengietmortel TM) / 29712 (Voorbehandelingsmiddel TM) / 29711 (Nabehandelingsmiddel TM)

Omschrijving

Voegengietsysteem TM is een totaal oplossing voor het voegen van sierbestrating en bestaat uit drie producten:

  • Voegengietmortel TM, een cementgebonden vloeimortel voor het ingieten van voegen tussen natuurlijke sierbestratingen. Het is eenvoudig te mengen en te verwerken en verleent aan het straatwerk een hoge mate van sterkte, elasticiteit, waterdichtheid en vorstbestendigheid.
  • Voorbehandelingsmiddel TM VGM, een kant-en-klare wasachtige emulsie zonder oplosmiddelen die het aanhechten van de Voegengietmortel TM op naburige oppervlakken verhindert.
  • Nabehandelingsmiddel TM VGM, een kant-en-klare emulsie met een vertragende werking op de toplaag van het met Voegengietmortel TM behandelde (natuurstenen) straatwerk.

Toepassing

Voegengietmortel TM wordt toegepast als voegvulling tussen natuurlijke sierbestratingen als porfier, graniet, etc. en kan ook tussen gebakken materialen worden toegepast. Voorbehandelingsmiddel TM VGM wordt ingezet voor het behandelen van vlakken waarop Voegengietmortel TM niet is aangebracht en waar mogelijk cementwater tijdens het reinigen in of op kan lopen. Nabehandelingsmiddel TM VGM stelt de verharding van de toplaag uit en vergemakkelijkt het schoonspoelen ervan.

Werkwijze

Voorbehandelen: Spuit Voorbehandelingsmiddel TM VGM met behulp van een nevelspuit gelijkmatig op het oppervlak. Het product dient op een schone droog gemaakte ondergrond aangebracht te worden onder droge weersomstandigheden. Het middel mag niet in aanraking komen met plaatsen waar de aanhechting moet plaatsvinden van de Voegengietmortel TM.

Voegengieten: De ondergrond dient zowel bij oude als bij nieuwe sierbestrating voldoende gestabiliseerd te zijn en moet schoon (olie- en vetvrij) zijn. Maak Voegengietmortel TM aan met ca. 3,5 liter water per 25 kg droge mortel en meng gedurende 5 minuten in een menger. Breng de aangemaakte mortel aan op een zeer goed voorbevochtigde en voorbehandelde ondergrond en verdeel het met een trekker.

Nabehandelen: Breng Nabehandelingsmiddel TM VGM direct na het aanbrengen van de Voegengietmortel TM gelijkmatig aan met een nevelspuit. Dek vervolgens af met plasticfolie. Afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de mate van verharding van de voegenmortel, in de regel na 2 tot 3 uur, wordt de plasticfolie verwijderd waarna het oppervlak met een speciaal ontworpen sproeilans met een lage waterdruk wordt schoongespoten waarbij de dunne laag mortel van de stenen wordt verwijderd. Na het schoonspuiten van het oppervlak zullen de voegen tussen het bestratingsmateriaal enkele millimeters verdiept zijn.

Opmerking

Behandelde vlakken kunnen na neerslag glad zijn vanwege de wasachtige componenten. Door gebruik te maken van warm water in combinatie met een hogedrukreiniger lost de wasachtige stof gemakkelijk op. Indien later op de behandelde oppervlakken een afwerklaag, belijning, verflaag, etc. aangebracht moet worden, dient u er rekening mee te houden dat de hechting kan worden belemmerd door de mogelijk achter gebleven wasachtige laag.