Tillman

Tillman GardenTechnology
Tillman GardenTechnology
Tillman GardenTechnology
Tillman GardenTechnology
Tillman GardenTechnology

Permepoxy TM Article no. 29510 (Type I) / 29511 (Type II) / 29512 (Type III) / 29513 (Type IV)

Omschrijving

Permepoxy TM is een waterdoorlatend 3 componentensysteem opgebouwd uit een kwarts/epoxymortel. Het product biedt een een breed toepassingsgebied met een scala aan mogelijkheden. Permepoxy TM kan dienen als vervanging voor los grind of andere opvulmaterialen bij de aanleg van loop- of wandelpaden. Doordat Permepoxy TM verhardt, is het eenvoudiger schoon te houden dan losse materialen en vergt het derhalve minder onderhoud. De structuur van Permepoxy TM staat water toe eenvoudig via de onderlaag afgevoerd te worden. De verharde Permepoxy TM is slijtvast, chemisch bestendig en heeft een hoge drukvastheid. Afhankelijk van de toepassing en het gewenste eindresultaat kan uit 4 soorten kwartssamenstellingen een keuze worden gemaakt.

Toepassing

Permepoxy TM wordt ingezet voor het aanleggen van:

 • loop- en wandelpaden
 • spatranden voor gevels
 • fietspaden
 • boomspiegels
 • waterdoorlatende toplagen in de kassenbouw
 • Werkwijze

  Component B en C goed vermengen en vervolgens toevoegen aan component A. Dit geheel nogmaals goed doormengen, waarna de Permepoxy kan worden aangebracht. Vervolgens goed aanstampen en verdichten tot een vast geheel. De bereikte pakking is van grote invloed op de uiteindelijke drukvastheid van de uitgeharde Permepoxy TM. Het oppervlak vervolgens meteen gelijkmatig afwerken. De verwerkings- en uithardingstijd is temperatuursafhankelijk. Bij 20ºC zal de verwerkingstijd 15 tot 30 minuten bedragen, de uithardingstijd bedraagt ongeveer 2 tot 4 uur wat een snelle verwerking en een snel resultaat mogelijk maakt. Na ca. 24 uur zal het systeem volledig zijn doorgehard. Bij lagere temperaturen is de verwerkings- en uithardingstijd langer. Niet verwerken onder 5ºC. Het verbruik is afhankelijk van de mate van verdichting en de toegepaste laagdikte. 100 kg Permepoxy TM vult een ruimte van circa 65 liter.

  Opmerking

  De te behandelen oppervlakken dienen schoon, vetvrij en absoluut droog te zijn om een goede aanhechting te waarborgen Omdat Permepoxy TM waterdoorlatend is wordt het aanbevolen een waterdoorlatende, of onder afschot liggende ondergrond, te creëren. Hierdoor kan de laag permepoxy niet vol water blijven staan en zal deze een goede vorstbestendigheid verkrijgen. Zand en/of puingranulaat dienen verdicht en gestabiliseerd te zijn. Indien Permepoxy TM buiten wordt aangebracht, dient deze te worden verwerkt bij droog weer en op een droge ondergrond.