Tillman

Tillman GardenTechnology
Tillman GardenTechnology
Tillman GardenTechnology
Tillman GardenTechnology
Tillman GardenTechnology

Snelbeton TM Artikelnummer: 29501

Omschrijving

Snelbeton TM is een kant-en-klare, hoogwaardige multifunctionele minerale mortel met een grote verscheidenheid aan toepassingsmogelijkheden. Snelbeton TM kan worden verwerkt zonder te worden gemengd. Aanmaken is niet nodig, Snelbeton TM vermengt zichzelf met water.

Toepassing

Snelbeton TM wordt toegepast voor het snel vastzetten van (tuin)palen, het opsluiten van straatwerk, het op hoogte stellen van opsluitbanden en het vervaardigen van kleine fundaties. Ook voor het snel verankeren van speeltoestellen, pergola's en bijvoorbeeld vlaggenmasten is het zeer geschikt. Snelbeton TM is uitermate geschikt voor toepassing in het GardenTechnology vijver snelbouwsysteem.

Werkwijze

Vul het gegraven gat voor de helft met schoon leidingwater. Plaats de te verankeren voorziening in de gewenste stand. Strooi Snelbeton TM rondom het object in het water totdat het gat gevuld is en de droge mortel volledig verzadigd is met water (zonodig water bijvullen). Een beetje water teveel beïnvloedt de verharding niet. Werk het oppervlak van de betonspecie eventueel glad af of bedek het met aarde of graszoden. Verwerk Snelbeton TM boven 0ºC.

Het stellen van palen

Voor het stellen van palen wordt een gat van ongeveer 1/3 van de lengte van de paal gegraven. Na het stellen van de paal wordt het gat met water gevuld. Vervolgens de droge Snelbeton TM toevoegen en met een schop omroeren. Na ca. 10 minuten staat de paal vast, na een paar uur kan de paal licht worden belast.

Verharding

Bij het opsluiten van straatwerk langs het straatwerk een geul van 100 mm breed en ca. 70 mm diep graven. De geul met water goed voorbevochtigen. De geul met de droge Snelbeton TM vullen en vervolgens nogmaals goed met water benatten. Na ca. 30 minuten kan het straatwerk worden afgetrild.

Opsluitbanden

Voor het vastzetten van opsluitbanden op de punten waar de banden op elkaar aansluiten een gat van ca. 200 mm graven en dit vullen met droge Snelbeton TM. Nadat de banden zijn gesteld, de mortel natmaken met een gieter met sproeikop.

Kleine fundaties

Na het uitgraven van de fundatie hierin een laag van ca. 80 mm droge Snelbeton aanbrengen. Hierop kunnen de elementen worden geplaatst. Vervolgens de mortel nat maken met een gieter met sproeikop.

Opmerking

Voor constructieve doeleinden vóóraf uw leverancier raadplegen. Aangezien de onderlaag na het uitharden weinig of geen water doorlaat moet de bestrating zodanig worden aangelegd dat (hemel)water gemakkelijk kan worden afgevoerd.