Omschrijving
Drainagebeton TM biedt een breed toepassingsgebied met een scala aan mogelijkheden. Doordat Drainagebeton TM als een conventionele beton verhardt, is het eenvoudiger schoon te houden dan los gestorte materialen en vergt het derhalve minder onderhoud. Tevens kan het toegepast en belast worden als normale beton. De structuur staat water toe eenvoudig via de onderlaag afgevoerd te worden. Het verharde product is slijtvast en heeft een hoge drukvastheid.
Toepassing
Drainagebeton TM wordt ingezet voor het aanleggen van: *Wandel- en fietspaden *Dakterrassen *Ondergrond voor kunstgrasvelden *Waterdoorlatende toplagen *Waterzuiveringen *Drainagelagen
Werkwijze
De te behandelen oppervlakken dienen schoon, olie- en vetvrij te zijn om een goede aanhechting te waarborgen. Omdat Drainage beton TM waterdoorlatend is wordt het aanbevolen een waterdoorlatende of onder afschot liggende ondergrond te creëren. Hierdoor kan de laag Drainagebeton TM niet vol water blijven staan en wordt een goede vorstbestendigheid verkregen. Onderbouw gebaseerd op zand en/of puingranulaat dient verdicht en gestabiliseerd te zijn. Drainagebeton TM aanmaken met leidingwater tot een aardvochtige mortel. Eerst leidingwater in de menger, daarna Drainagebeton TM toevoegen. Afhankelijk van de mengintensiteit moet de mengtijd worden aangepast tot er een homogene mortel is ontstaan. Drainagebeton TM aanbrengen en goed aanstampen c.q. verdichten tot een vast geheel. De bereikte pakking is van grote invloed op de uiteindelijke drukvastheid van het uitgeharde product. Het oppervlak vervolgens direct gelijkmatig afwerken. Het verbruik is afhankelijk van de mate van verdichting en de toegepaste laagdikte. 100 kg Drainagebeton TM vult een ruimte van circa 50 liter.
Opmerking
Voor het verwerken van Drainagebeton TM moet de temperatuur van zowel het materiaal, de ondergrond als de omgeving minimaal 5ºC zijn.