Tillman

Tillman InfraTechnology
Tillman InfraTechnology
Tillman InfraTechnology
Tillman InfraTechnology
Tillman InfraTechnology
`

Epoxy Troffelmortel TM

Omschrijving

Epoxy Troffelmortel TM is een oplosmiddelvrije 3-componentenlijm op basis van epoxyhars. Alle componenten zijn exact op elkaar afgestemd.Component A: lichtgrijs en poedervormig. Component B: lichtbruin en stroperig. Component C: transparant en dun vloeibaar.

Toepassing

Epoxy Troffelmortel TM is breed toepasbaar. Bijvoorbeeld voor het verlijmen van allerlei soorten bouwstoffen (met kleine of grote oppervlakken) zoals staal, beton, natuursteen, keramiek, hout en kunststof. Epoxy Troffelmortel TM vindt ook zijn toepassing bij reparaties aan beton, het uitvullen van holle ruimtes, het egaliseren van oppervlakken en het vullen van voegen en scheuren. Epoxy Troffelmortel TM kenmerkt zich door een snelle bindtijd gecombineerd met een hoge eindsterkte en een hoge mate van chemische resistentie.

Werkwijze

Vóór het aanbrengen van Epoxy Troffelmortel TM moeten alle ondergronden droog en vetvrij, vrij van stof, losse delen en andere verontreinigingen zijn die een goede hechting kunnen belemmeren. Waar noodzakelijk de ondergrond voorbehandelen. Epoxy Troffelmortel TM dient in de meegeleverde verpakking in de volgende volgorde te worden gemengd: Eerst component B op component A gieten en goed doormengen. Vervolgens component C toevoegen en mengen tot er een homogeen pasteus mengsel ontstaat. Het meest doelmatig gaat het mengen met een mechanisch roerwerk. Epoxy Troffelmortel TM met een troffel of stalen spaan met een vertanding van 1 tot maximaal 5 mm verwerken. De verlijmde delen moeten ongeveer 24 uur (bij een temperatuur van 20ºC) worden gefixeerd.

Opmerking

Voor het verwerken van Epoxy Troffelmortel TM moet zowel het materiaal, de ondergrond als de omgeving minimaal 5ºC en droog zijn. Het dragen van handschoenen en beschermende kleding is tijdens de verwerking aan te raden. Gebruikt gereedschap dient direct na gebruik te worden gereinigd met wasbenzine. Uitgeharde Epoxy Troffelmortel TM is niet meer van gereedschap te verwijderen.