Tillman

Tillman InfraTechnology
Tillman InfraTechnology
Tillman InfraTechnology
Tillman InfraTechnology
Tillman InfraTechnology
`

Voegenvuller TM

Omschrijving

Voegenvuller TM is een kant-en-klare, waterdoorlatende mortel op basis van hoogwaardig vuurgedroogd kwarts en organische bindmiddelen. Voegenvuller TM is speciaal ontwikkeld voor het voegen van vele soorten sierbestrating, is eenvoudig te verwerken en geeft een effectief en blijvend mooi resultaat.

Toepassing

Voegenvuller TM wordt toegepast als voegvulling tussen allerlei soorten sierbestrating. Te denken valt aan porfier, kasseien, graniet en gebakken materialen als klinkers en betonstenen. Doordat Voegenvuller TM sterk permeabel is kan het uitstekend worden toegepast in situaties waar enerzijds de afvoer van water een grote rol speelt en anderzijds bijvoorbeeld het straatwerk gasdoorlatend moet zijn. Denk hierbij aan pleinen waaronder gasleidingen lopen. Het toepassen van Voegenvuller TM in bijvoorbeeld terrassen, opritten, tuinpaden, winkelpromenades en pleinen resulteert in onderhoudsarm straatwerk. Voegenvuller TM is een investering die zichzelf op termijn terugverdient. Doordat het systeem onderhoudsarm is kan op reinigingskosten en dergelijke worden bespaard. Voegenvuller TM is de ideale oplossing voor gemeentes, bedrijven en particulieren en is in diverse kleuren te verkrijgen.

Werkwijze

Voegenvuller TM wordt als 3-componentensyteem geleverd. De twee vloeistoffen volledig met elkaar vermengen en vervolgens door het kwarts mengen. Vervolgens over het oppervlak verdelen en met een bezem in de voegen vegen. Met de bezem het materiaal in de voegen aanstampen en het overtollige materiaal wegvegen. De verwerkings- en uithardingstijd zijn temperatuursafhankelijk. Bij 20ºC zal de verwerkingstijd 15 tot 30 minuten bedragen, de uithardingstijd bedraagt ongeveer 2 tot 4 uur wat een snelle verwerking en een snel resultaat mogelijk maakt. Na circa 24 uur zal Voegenvuller TM volledig zijn doorgehard.

Opmerking

De ondergrond dient voldoende draagkrachtig te zijn. Het te behandelen straatwerk dient zowel aan het oppervlak als in de voegen vrij te zijn van verontreinigingen. De voegen dienen minimaal 5 mm breed, 4 cm diep en volledig droog te zijn om voldoende hechting te kunnen verkrijgen. Omdat Voegenvuller TM waterdoorlatend is wordt aanbevolen een waterdoorlatende of onder afschot liggende ondergrond te creëren. Voor het verwerken van Voegenvuller TM moet de temperatuur van zowel het materiaal, de ondergrond als de omgeving minimaal 5ºC zijn.